'Thriller Noord-Korea met Steve Carell geschrapt'

De schrik zit er goed in onder de filmmakers in Hollywood na de terreurdreiging rond de komst van The Interview. Filmmaatschappij New Regency heeft de plannen voor een thriller die zich in Noord-Korea afspeelt, geschrapt.

In oktober was de filmmaatschappij begonnen met het ontwikkelen van de film die Noord-Korea als decor heeft voor een thriller. Gore Verbinski zou de film regisseren en Steve Carell zou de hoofdrol gaan spelen.

"Vanwege de situatie bij Sony, wil Fox de film niet meer distribueren", meldt Verbinski. "Omdat er geen distributeur is, is New Regency gedwongen de productie stop te zetten." De regisseur betreurt het dat uitgerekend deze film de dupe is van de huidige angst voor aanslagen. "Het is ironisch dat angst de mogelijkheid wegneemt om verhalen te vertellen die gaan over het overwinnen van angst."

New Regency werkt inmiddels aan andere films met Verbinski aan het roer. De komende tijd zal gefocust worden op onder meer de film A Cure For Wellness, een horrorfilm.

Carell reageerde op Twitter teleurgesteld op de terugtrekking van de Seth Rogen-komedie The Interview. "Een verdrietige dag voor creativiteit. Angst eet de ziel."