De Boer: "Totale off-day."

Ajax kreeg donderdagavond een historische billenkoek van Vitesse. In de achtste finale van de beker verloren de Amsterdammers met 0-4 van de Arnhemmers.

Ajax-trainer Frank de Boer was na afloop logischerwijs niet te spreken over het spel en het resultaat. "Er komen twee dingen meteen in me op", zei hij tegen FOX Sports. "Ten eerste dat het een totale off-day was van bijna iedereen. En ten tweede dat het sneu was voor het publiek én Diederik Boer", sprak hij over de reservedoelman, die in het bekertoernooi in actie mag komen. "Hij werd in de steek gelaten."

Wel loofde De Boer het publiek. "Ze staan heel 2014 achter je, vanavond ook weer. Er zat 37.000 man, voor een bekerwedstrijd. Als je dan dit op de mat legt, dan is dat heel teleurstellend", vervolgde hij. "Het is heel goed dat we nu weer met beide beentjes op de grond staan.Ik had liever nog in alle competities meegedaan, maar nu kunnen we ons vol richten op de competitie."

"Weer geen bekerwinst? Nou, dan maar weer de titel", vervolgde de oefenmeester balend. "Ik had misschien Joël Veltman kunnen wisselen, hij ging twee keer opzichtig in de fout. Maar als het nou één speler was... Er waren er wel acht of negen rijp voor een wissel."