Dortmund laat zege op Wolfsburg glippen

Borussia Dortmund slaagt er in de Bundesliga maar niet in te ontsnappen aan het degradatiegevaar. Woensdagavond liet de ploeg van Jürgen Klopp voor eigen publiek een zege op VfL Wolfsburg, de nummer twee van de ranglijst, glippen: 2-2. Vijf minuten voor tijd bezorgde de Braziliaanse verdediger Naldo de bezoekers een punt. Bas Dost had een basisplaats bij Wolfsburg maar scoorde niet.

Hertha BSC had op bezoek bij Eintracht Frankfurt ook een flinke sprong omhoog kunnen maken, maar had aan een voorsprong van 4-2 met tien minuten te gaan niet genoeg. Eintracht kwam nog langszij. Roy Beerens viel bij de Berlijners na minder dan een half uur geblesseerd uit.

Schalke 04 bracht de uitwedstrijd tegen Paderborn tot een goed einde, ook al bleef Klaas-Jan Huntelaar droog staan: 1-2.

Borussia Mönchengladbach won eenvoudig met 4-1 van Werder Bremen en staat derde op vier punten achter Wolfsburg. Ook Bayer Leverkusen, dat met 1-0 won bij 1899 Hoffenheim, staat op 27 punten, maar heeft een minder goed doelsaldo dan Gladbach.