Uitslag PSV - Feyenoord

PSV heeft de Eredivisietopper tegen Feyenoord met 4-3 gewonnen. In een zeer aantrekkelijk duel trok de koploper pas in blessuretijd dankzij een goal van Depay. Kazim-Richards had de Rotterdammers even daarvoor nog op gelijke hoogte gebracht.

De topper tussen PSV en Feyenoord was naar vandaag verplaatst nadat het Europa League-duel van PSV tegen Estoril uitliep vanwege overvloedige regenval en er voor de Eindhovenaren te weinig rusttijd overbleef. Het bekerduel van PSV tegen Roda JC moest wijken voor het duel tegen Feyenoord.

Beide ploegen gingen op een glibberige grasmat in Eindhoven in de eerste helft flink tekeer. Het tempo lag hoog en in verdedigend opzicht ging er veel mis. Zo leek de 0-1 van Manu houdbaar, maar Bruma was niet in staat om de inzet van de Feyenoorder nog voor de lijn te keren. Feyenoord trok het initiatief naar zich toe en had enkele goede mogelijkheden, maar na een fraaie aanval stond PSV plots op gelijke hoogte.

Luuk de Jong werd de grote man aan PSV-zijde met drie goals (Pro Shots/Stanley Gontha)
Luuk de Jong werd de grote man aan PSV-zijde met drie goals (Pro Shots/Stanley Gontha)

Toch zou dit niet de ruststand worden, want El Ahmadi zorgde na een goede pass van Clasie voor de 1-2. Daarvoor was PSV met Wijnaldum en Depay al dichtbij een voorsprong geweest, terwijl ook de Rotterdammers via Kazim-Richards van zich lieten gelden.

Na rust was het PSV dat de klok sloeg en na een uur spelen kreeg de ploeg van Philip Cocu loon naar werken met twee doelpunten van De Jong die hiermee zijn hattrick voltooide. Daarna hadden Wijnaldum en Depay het duel in het slot moeten gooien, maar verzuimden dit, waardoor Feyenoord vlak voor tijd via Kazim-Richards op gelijke hoogte kwam. De koek was nog niet op in Eindhoven, want Depay zorgde met zijn doelpunt diep in blessuretijd ervoor dat Feyenoord met een domper huiswaarts werd gestuurd.

PSV

4 - 3

Feyenoord

 22' De Jong
 60' De Jong
 63' De Jong
 90+3' Depay
   13' Manu
 42' El Ahmadi
 89' Kazim-Richards
 
 Gele kaart: Willems (PSV), El Ahmadi, Wilkshire, Nelom, Clasie (Feyenoord)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: -
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Arias
Bruma
Rekik
Willems
Wijnaldum
Hendrix (Isimat-Mirin/90)
Guardado
Narsingh (Jozefzoon/69)
De Jong
Depay
  Vermeer
Boulahrouz (Te Vrede/88)
Van Beek
Kongolo
Nelom
Clasie
Immers
El Ahmadi
Wilkshire (Vilhena/66)
Kazim-Richards
Manu (Basacikoglu/76)