Pubermiljonair blijkt oplichter

Schoolpauze; tijd voor frikandelbroodjes, energiedrank en hangen met je matties. De 17-jarige Mohammed Islam uit het New Yorkse Queens had een beter idee om zijn vrije momentjes op New York's Stuyvesant High School door te brengen. De slimme student handelt in aandelen en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Dit jaar verdiende hij 72 miljoen dollar.

Hangen met zijn matties doet Mohammed wel. Hij neemt zijn klasgenoten regelmatig mee uit eten in zijn favoriete restaurant Morimoto aan 10th Avenue in Manhattan, waar hij volgens vrienden het liefst porties kaviaar van 400 dollar eet. Onlangs kocht hij een BMW, terwijl hij geen rijbewijs heeft, en een miljoenenappartement in Manhattan.

Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het dan ook. De 17-jarige heeft alles verzonnen, zo heeft hij toegegeven aan de Amerikaanse website Observer. Internationale media geloofden heilig in het sprookje van de student. Zijn vader wil Mohammed inmiddels onterven en zijn moeder wil niet meer met hem praten.