Kerstvakantie vaker in eigen land doorgebracht

Net als vorig jaar gaan er dit jaar zo'n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de kerstperiode. Wel blijven de vakantiegangers dit jaar iets vaker in eigen land. Dat verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC Holland Marketing).

Volgens een dinsdag naar buiten gekomen raming kiezen circa 950 duizend Nederlanders voor een vakantiebestemming binnen de landsgrenzen. Dat zijn er vijftigduizend meer dan vorig jaar. Het aantal vakanties naar het buitenland daalt met zo'n vijftigduizend tot ongeveer 850 duizend. De kerstvakantie is dit jaar in alle regio's van 20 december 2014 tot en met 4 januari 2015.

De kerstvakantie blijft een populaire periode om ertussenuit te gaan, aldus het toerismebureau. Vooral de Nederlandse bungalowparken profiteren hiervan. Zij zien een toename in het aantal boekingen voor de kerstvakantie vergeleken met vorig jaar. Ruim de helft van de binnenlandse reizen wordt doorgebracht in een vakantiehuisje of -bungalow. Ongeveer een kwart van de Nederlanders kiest voor een hoteltrip.

Duitsland blijft de populairste bestemming voor een buitenlandse vakantie. Ongeveer een kwart gaat naar de oosterburen. Daarnaast zijn Oostenrijk, België en Frankrijk traditiegetrouw in trek bij een kerstvakantie over grens.