Zesde zege op rij voor Manchester United

Manchester United heeft zijn zesde zege op rij geboekt. Louis van Gaal zag zijn ploeg zondagmiddag op Old Trafford Liverpool met 3-0 verslaan. De beslissende treffer was van Robin van Persie. Bij rust leidde United met 2-0 door doelpunten van Wayne Rooney en Juán Mata. De Spanjaard scoorde op aangeven van Van Persie, maar stond duidelijk buitenspel.

Liverpool, een bescheiden middenmoter, liet enkele grote kansen onbenut. Vooral Raheem Sterling mocht zich dat aanrekenen. Mario Balotteli speelde de tweede helft in plaats van Adam Lallana, maar kon zijn Engelse werkgever ook niet van de gewenste impulsen voorzien.

ManU heeft met 31 punten de derde plaats stevig in handen. Het gat met Chelsea (39) en Manchester City (36), die beide ook wonnen, is nog altijd flink.