Alyssa Milano wilde statement maken met foto

Alyssa Milano wist dat ze iets zou losmaken toen ze tot twee keer toe een foto van zichzelf deelde, waarop te zien was dat ze haar dochter borstvoeding gaf. Ze deed het omdat ze een statement wilde maken. "Ik vind het gewoon belangrijk dat vrouwen zich prettig voelen bij het voeden van hun kind, waar dan ook", aldus de actrice tegen E! Online.

De 41-jarige Milano, moeder van Milo (3) en Elizabella (2 maanden), vindt het belachelijk dat vrouwen op sommige plekken niet in het openbaar hun kind aan de borst mogen leggen, maar naar de toiletruimte worden verwezen. "Ik wil niet eten in een openbaar toilet. Dus waarom zou ik daar mijn baby moeten voeden?"

De actrice, die onlangs besloot te stoppen met de tv-serie Mistresses om zich te kunnen focussen op haar gezin, begrijpt ook niet waarom de fotos met Elizabella aan de borst zo veel reacties oproepen. "Het lijkt bijna schokkender als je een foto laat zien van je lichaam dat doet waarvoor het is gemaakt, dan een sexy plaatje van jezelf in een badpak. Dat vind ik een dubbele moraal."

Milano deelde eind oktober en begin november borstvoedingsfoto's op Instagram. Ze weet nog niet of ze meer borstvoedingsfotos van zichzelf online gaat zetten.