One Direction 'baldadig' bij RTL Late Night

Humberto Tan blikt terug op een geslaagd bezoek van One Direction aan RTL Late Night. "Ik was gespannen of het publiek rustig zou blijven, maar tijdens de optredens en het interview hoor je eigenlijk helemaal niks", zegt de talkshowpresentator.

Tijdens de show gingen Niall, Zayn, Harry, Louis en Liam bij Humberto aan tafel met hapjes gooien. Tot grote hilariteit van de aanwezige meiden gooiden hun idolen onder meer blokjes kaas het publiek in, zo is maandagavond te zien in de uitzending. "Ze gingen ineens met eten gooien naar elkaar. Dat was wel baldadig. Maar het geeft ook wel de ontspanning aan die ze hadden", zegt Tan.

" Je weet vooraf natuurlijk nooit of de jongens er zin in hebben en ik moet zeggen, ze hadden er echt zin in. Ze kwamen zitten, waren open en spraken ronduit. Het was een mooie middag", blikt Tan terug op de opnames, die afgelopen weekeinde plaatsvonden.

Tan is trots op het speciale bezoek van One Direction aan Nederland. " Het is heel bijzonder dat One Direction, een van de populairste en grootste bands, ons programma uitkiest. Ze hadden het immers ook met hun optreden in Italië kunnen combineren, maar kozen ervoor het interview in Nederland te doen."

De negatieve reacties die fans uitten op sociale media omdat ze geen toegangskaartjes konden bemachtigen voor het bliksembezoek, begrijpt Humberto ten dele. "Ik begrijp het tot op zekere hoogte. Ik begrijp hun teleurstelling, want er konden maar tweehonderd fans aanwezig zijn. Wat ik niet begrijp en nooit zal begrijpen is dat je als fan of mens alleen maar focust op wat je niet hebt. Het alternatief was geweest dat ze helemaal niet naar Nederland kwamen. Ze legden zelf de grens bij tweehonderd fans. De ervaring is dat je anders niets meer hoort. Dan gaat iedereen gillen. Ik snap dat mensen teleurgesteld zijn dat ze er niet bij konden zijn. Hun boosheid snap ik niet. In plaats van YouTube kunnen ze hun idolen nu een uur lang zien in Nederland, bij RTL Late Night, Hollandse kaas etend!"

"Als fans verloren hebben, dan vinden ze dat heel erg jammer en laten ze dat blijken", zegt Luuk Ikink over de storm op social media. "Dat is ook wel de kracht van One Direction, groot geworden door internet met fans die ze door dik en dun steunen. Als die fans blij zijn, zijn ze heel erg blij. Als ze boos zijn, zijn ze heel erg boos. Dat kan gebeuren, daar ben je ook fan voor. Het moet niet te erg worden met schelden en dreigen, dat heeft helemaal geen zin. Mensen blijven gewoon fan van One Direction en dat vinden ze het allerleukst."

Tan raadt iedereen aan te kijken maandagavond, niet alleen de Directioners. "De rest moet kijken om te zien hoe fenomenaal de band is. Wat zij veroorzaken is echt ongekend. Ik wist dat One Direction groot was, maar ik wist niet dat het zó groot was. Alles wat die jongens doen gaat met massale aantallen. Streams, likes en volgers; alles gaat in miljoenen. Op dit moment is er in de wereld geen band die dat veroorzaakt. Beyoncé niet, Coldplay niet, U2 niet. Wat zij internationaal veroorzaken, daar komt geen andere band ter wereld in de buurt."

Tijdens de opnames van RTL Late Night werden de artiesten verrast met de komst van voetballer Ruud van Nistelrooy. Ook dj Nicky Romero had een verrassing voor ze in petto. In de uitzending brengt de band diverse nummers van het nieuwe album Four ten gehore, waaronder Steal My Girl en de nieuwe single Night Changes.