Ralph Baer overleden

Ralph Baer, een echte pionier in de gamewereld, is zaterdag 6 december op 92-jarige leeftijd overleden. Zijn dood is bevestigd door onafhankelijke betrouwbare bronnen.

Als Duitse immigrant die met zijn familie vluchtte tijdens het begin van het nazi-regime in 1935, begon Baer in de jaren 60 te experimenteren met het idee om videogames op de tv te spelen. Hij kwam met het idee van de Brown Box, die in 1972 erkend en commercieel verkocht zou worden als de Magnavox Odyssey, het eerste videogame-systeem ter wereld. Naast de Magnavox Odyssey was Baer ook uitvinder van de 'light gun' en mede-ontwikkelaar van de onwijs populaire Milton Bradley-spellen Simon en Super Simon. Baer kreeg de National Medal of Technology and Innovation in 2004 voor zijn baanbrekende werk in de game-industrie. In 2008 kreeg hij een Game Developers Choice Pioneer Award.

Alhoewel hij al in de 90 was, is hij nooit gestopt met het uitvinden van dingen. In de video's is in een interview voor PBS Inventors te zien hoe hij vertelt over zijn rol in de ontwikkeling van de Magnavox Odyssey, en de uitreiking van Game Developers Choice Pioneer Award.