Messi zet achtervolging op Ronaldo in

Lionel Messi had tegen Espanyol aan drie doelpunten genoeg om te bewijzen dat hij nog niet moet worden afgeschreven. De discussie rondom de Gouden Bal-verkiezing hield de gemoederen de afgelopen weken flink bezig. Cristiano Ronaldo scoorde aan de lopende band, terwijl Messi een moeilijke periode kende bij Barcelona. De Argentijn sprak met zijn voeten: met drie goals wees hij Barça de weg tegen Espanyol (5-1).

In de Catalaanse derby stond meer op het spel dan alleen de eer. Barcelona had een overwinning nodig om in het spoor van Real Madrid te blijven. En Messi had doelpunten nodig om wat positieve reclame voor zichzelf te maken. Ten opzichte van Ronaldo moest hij de strijd tot dusver dit seizoen afleggen.

Die twee aspecten vielen pas in de tweede helft perfect samen. Espanyol kwam in de eerste helft op voorsprong. In de laatste minuut voor rust tekende Messi voor de gelijkmaker aan. Hij had zich nog amper laten gelden, maar kwam als een duvel uit een doosje: 1-1.

Acht minuten na de rust had Barcelona de drie punten binnen via doelpunten van Messi en Gerard Piqué. Vooral die eerste treffer had schoonheid. Neymar en Luis Suarez stonden aan de basis van de goal. Pedro en Messi maakten het karwei even later af.

Messi staat nu op twaalf doelpunten in veertien competitiewedstrijden. Barcelona nadert Real Madrid op twee punten in de Primera División. Real won eerder dit weekend al dankzij drie doelpunten van Ronaldo tegen Celta de Vigo.