Darter Hughes wint Zuiderduin Masters

Darter Jamie Hughes heeft de Zuiderduin Masters op zijn naam geschreven. De 28-jarige Engelsman versloeg in de finale zijn landgenoot Gary Robson met 5-0 in sets. Hughes is bezig aan een goed jaar bij de BDO. Zo won hij het Antwerp Open en haalde hij de finale van de World Masters. Hij zal komend jaar debuteren op Lakeside, het WK van de BDO.

Huges won eerder vandaag in de kwartfinale van Michael van der Horst met 3-2. In de halve finale versloeg hij Tony O'Shea met dezelfde cijfers. Robson won in de andere halve finale van Belg Geert de Vos. Het werd 3-2.

Bij de dames ging de titel naar Anastasia Dobromyslova. Zij versloeg in de finale Aileen de Graaf met 2-0. Callan Rydz won het jeugdtoernooi door Mike van Duivenbode met 2-0 te verslaan.

Op 3 januari begint het de 38e editie van de BDO WK in de Lakeside Country Club te Frimley Green. Zeven Nederlanders hebben zich voor dat toernooi gekwalificeerd. Wesley Harms, Jeffrey de Graaf, Remco van Eijden, Rick Hofstra, Jan Dekker, Michael van der Horst en Willem Mandigers zijn van de partij.