Indiase vrouw verkracht in UberPOP-taxi

Een vrouw in India zegt dat ze is verkracht tijdens een taxirit van de omstreden dienst UberPOP. Volgens de 27-jarige vrouw reed de chauffeur haar vrijdagavond na een etentje naar een afgelegen deel van de hoofdstad New Delhi toen ze was ingedut. Daar verkrachtte hij haar. Ook zou de chauffeur het slachtoffer met de dood hebben bedreigd wanneer ze aangifte zou doen.

De politie is er zondag in geslaagd een verdachte op te pakken. Uber heeft de account van de taxichauffeur intussen geschrapt en verleent de politie "alle mogelijke medewerking".

Uber wordt ervan beschuldigd de via de app aangesloten chauffeurs onvoldoende te controleren. Volgens een Indiase politie brengt de zaak tekortkomingen aan het licht van de taxidienst op het gebied van veiligheid, maar Uber spreekt dit tegen.

De dienst laat in een verklaring weten allerlei controlemechanismen te hebben ingevoerd om een veilige rit te garanderen, zoals een GPS-volgsysteem. Toch zou de chauffeur erin zijn geslaagd zich onder een valse naam in te schrijven voor de dienst.