Prijzenkast Red Bull Racing leeggeroofd

Dieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de prijzenkast van het Formule 1-team Red Bull Racing leeggeroofd. Uit de fabriek in Milton Keynes zijn in totaal 64 trofeeën meegenomen. De daders kwamen binnen door de hoofdingang te rammen met een auto.

Teambaas Christian Horner is geschokt door de diefstal. "We zijn uiteraard kapot van deze inbraak. Inbrekers hebben met een auto de ingang geramd en vervolgens meer dan 60 trofeeën gestolen waarvoor we jarenlang hard hebben hebben gewerkt."

"De inbraak heeft veel schade veroorzaakt. De dieven hebben niet alleen spullen meegenomen die niet van hun zijn, maar die ook de samenwerking van een groep hardwerkende individuen vertegenwoordigden. We zijn stomverbaasd. Waarom zou iemand deze bekers willen stelen? De trofeeën zijn voor het team extreem veel waard vanwege het harde werk dat nodig was om elke beker te verdienen. De wezenlijke waarde is echter erg laag aangezien ze van weinig waarde zijn voor iedereen buiten het team. Bovendien waren de meeste tentoongestelde trofeeën ook replica's."

Volgens Horner zal de inbraak gevolgen gaan hebben voor de honderden fans die jaarlijks de fabriek in Milton Keynes bezoeken. De fabriek zal nu minder toegankelijk gemaakt worden. Het lijkt de dieven te zijn gegaan om het metaal dat in omgesmolten vorm verkocht lijkt te gaan worden.

De prijzenkast van Red Bull Racing in Milton Keynes die nu leeggeroofd is (Red Bull)
De prijzenkast van Red Bull Racing in Milton Keynes die nu leeggeroofd is (Red Bull)