Total War: Rome II-uitbreiding 'Wrath of Sparta' aangekondigd

Sega's strategiegame Total War: Rome II wordt binnenkort voorzien van een tweede uitbreiding. The Wrath of Sparta, een gloednieuwe campaign-uitbreiding, verschijnt op 16 december.

The Wrath of Sparta speelt zich af in 432 voor Christus, gedurende de Peloponnesische Oorlog. Het is de vroegste tijdsperiode uit de Total War-serie. Sega: "Terwijl de legendarische krijgslieden van Sparta worden opgeroepen voor een open strijd tegen het arrogante Athene, is het aan jou om de hellenistische periode te domineren. Terwijl je controle probeert te krijgen, ligt het wraakzuchtige Perzische Rijk op de loer dat je nauwlettend in de gaten houdt".

De map van Wrath of Sparta bevat een uiterst gedetailleerde versie van het oude Griekenland. Het spel bevat nieuwe tech-trees, iconische Griekse helden en marine-eenheden. Sega belooft dat de uitbreiding 'honderden extra gameplay-uren' bevat. Total War: Rome II is beschikbaar voor pc en Mac.

Ontwikkelaar Creative Assembly timmert hard aan de weg van Total War. Zo zijn ze momenteel ook bezig met een geheel nieuwe versie van de game, genaamd Total War: Attila, die in februari uit moet komen. Daarnaast is er nog een gratis speelbare spin-off in de maak, genaamd Total War Battles: Kingdom.