Stam: "Bijna assistent bij Milan"

Het scheelde weinig of Jaap Stam had afgelopen zomer de overstap gemaakt naar AC Milan. De huidige trainer van Jong Ajax werd gevraagd voor een samenwerking met Clarence Seedorf.

Jaap Stam was dichtbij een vertrek naar AC Milan, maar de club uit Milaan kwam zijn afspraken niet na. "De gesprekken bevonden zich in een vergevorderd stadium", laat de oud-verdediger weten. "Het was de bedoeling dat ik deze zomer aan zou sluiten bij Clarence Seedorf."

Na de eerste gesprekken was Stam positief te spreken over de club en kreeg hij een rol als assistent-trainer aangeboden. "We hebben een bijeenkomst gehad met Barbara Berlusconi in Amsterdam en ik had telefonisch gesproken met directeur Galliani. De contracten zouden worden uitgewerkt."

De resultaten van het elftal van Milan vielen tegen en de Italiaanse topclub liet steeds minder van zich horen. "Het werd duidelijk dat Clarence in een moeilijke positie zat. Daarna kwam Milan zijn afspraken niet meer na en begon het de boel te vertragen. Steeds weer met een andere smoes", vertelde Stam tegenover Voetbal International.

Niet lang daarna werd Seedorf in juni ontslagen als hoofdtrainer van Milan. "Ik vind het onbegrijpelijk hoe ze met hem zijn omgegaan. Ze hebben alles uit de kast gehaald om hem uit Brazilië te halen. Daarna hebben ze hem aan zijn lot overgelaten", aldus de oud-international.

Omdat Milan de zaak bleef vertragen, koos Stam voor een langer verblijf bij Ajax. "Op dat moment liet Ajax weten dat ze mij absoluut niet kwijt wilden. Toen heb ik zelf de knoop doorgehakt. Bij Ajax lagen mooie nieuwe uitdagingen en ik wilde me niet langer aan het lijntje laten houden. Ik heb de juiste keuze gemaakt door hier langer te blijven. Ik kan me verder ontwikkelen als trainer bij een prachtige club."