Lazio naar achtste finale Coppa Italia

Lazio heeft dinsdag de achtste finale van de Coppa Italia bereikt. Met Stefan de Vrij in de basis won de ploeg uit Rome met 3-0 van AS Varese, dat uitkomt in de Serie B. Edson Braafheid kwam bij de thuisploeg aan het begin van de tweede helft in het veld in het Stadio Olimpico.

Lazio, momenteel zevende in de Serie A, besliste de bekerwedstrijd al na een krap halfuur spelen met twee doelpunten in een minuut. Abdoulay Konko zette de ploeg op voorsprong, waarna Filip Djordjevic de marge verdubbelde. Felipe Anderson scoorde in de slotfase ook nog.

In de achtste finale speelt Lazio half januari een uitwedstrijd tegen een van de beste acht clubs van de Serie A vorig seizoen. Die clubs (Juventus, AS Roma, Napoli, Fiorentina, Internazionale, Parma, Torino en AC Milan) stromen pas in die ronde in en beginnen sowieso met een thuiswedstrijd.