Gamejournalist vernedert internethelden

Alanah Pearce, gamer en gamereviewer via het YouTube-kanaal Button Bash, heeft een manier gevonden om internethelden die haar bedreigen te kleineren: ze neemt contact op met hun moeders.

Pearce maakte al vele filmpjes op YouTube van en over games. Dit betekent helaas ook dat ze af en toe te maken krijgt met internettrolls en toetsenbordhelden die dreigen haar te verkrachten. Deze uitingen worden niet zelden gedaan via Facebook, wat het voor Pearce des te makkelijker maakt om op effectieve manier terug te slaan, namelijk door hun ouders te informeren.

Pearce deed er een boekje over open in The Guardian: "Een tijdje geleden viel het me op dat mensen die in games of op internet een grote bek hebben, meestal geen volwassen mannen zijn, maar jonge ventjes die niet beter weten. Derhalve heeft op rationele wijze een gesprek aangaan weinig zin. Op een gegeven moment was ik er klaar mee en bedacht ik een nieuwe oplossing. Omdat deze jochies voornamelijk via publieke facebookpagina's reageren, is het peanuts om te achterhalen wie hun familie is".