Pirlo redt Juventus in derby van Turijn

Andrea Pirlo heeft zijn status bij Juventus zondag nog maar eens vergroot. De architect van de Italiaanse landskampioen maakte diep in blessuretijd het winnende doelpunt in de stadsderby tegen Torino. Juve won het pikante duel op eigen veld daardoor met 2-1.

Juventus was in de eerste helft na een kwartier op voorsprong gekomen via een door Arturo Vidal benutte strafschop. Zeven minuten later bracht Bruno Peres Torino langszij. Dat leek lang de eindstand te worden. Toen Stephan Lichtsteiner namens Juventus ook nog met rood van het veld moest, leek een punt het hoogst haalbare voor de koploper in de Serie A. Daar dacht Pirlo anders over. Hij maakte in de 93e minuut de 2-1, op aangeven van Vidal.

Dankzij de zege kan Juventus rustig kijken wat concurrent AS Roma later op zondag doet tegen Internazionale.