Van Ginkel wint met Milan van Udinese

AC Milan heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt. De Milanezen waren in het eigen San Siro met 2-0 de baas over Udinese en houden daardoor zicht op de derde plek in de Serie A. Marco van Ginkel stond in de basis bij Milan en zag de Fransman Jérémy Menez beide doelpunten maken.

Bij rust was het nog 0-0 in het duel tussen beide subtoppers. Na de pauze ontbrandde de wedstrijd pas echt. Maurizio Domizzi werd bij Udinese na ruim een uur van het veld gestuurd toen hij een doorgebroken speler onderuit trok. Meneze benutte de daaruit volgende strafschop. Michael Essien maakte het Milan daarna moeilijk door zijn tweede gele kaart te pakken in de 71 minuut, maar vier minuten later besliste Menez de wedstrijd.

Van Ginkel werd vlak voor tijd naar de kant gehaald. Nigel de Jong ontbrak.