Uitslagen Eredivisie speelronde 14

Speelronde 14 van deze editie van de Eredivisie zal vooral bekend worden als de onthoofde speelronde. PSV - Feyenoord werd niet verplaatst naar de dinsdagavond maar werd nog langer uitgesteld, waardoor onduidelijk is wanneer deze wedstrijd wel wordt gespeeld. Daardoor had Ajax kans op de koppositie, maar die lieten ze liggen. NAC en Vitesse komen dieper in de zorgen en Twente kan haar goede reeks niet vervolgen.

Op vrijdagavond begon Dordrecht tegen Willem II. Al vier wedstrijden bleef Dordrecht zonder doelpunten en punten, en tegen Willem II was er ook niets aan te doen. Het werd 0-4, en steeds duidelijker wordt dat Dordrecht de zwakste ploeg van de eredivisie is. Mitchell Dijks rende en passant nog een camera omver, wiens lot niet veel beter af was dan dat van Dordrecht.

Op zaterdag begon Heerenveen tegen Heracles Almelo. In een eerste helft waarin het een wonder was dat er niet gescoord was lieten de bezoekers zien aardig mee te kunnen. Aan het begin van de tweede helft werd het zelfs 0-1, de eindstand. Heerenveen mist scorend vermogen en liet dat opnieuw zien.

Een uur later trad NAC aan tegen FC Utrecht. De cijfers zeggen alles: 1-5. Een mooi schot van Sarpong kon het 'avondje NAC' niet redden. De 1-3 zei alles over het spel van NAC, een doelpunt waarbij verdediger en keeper in volledige miscommunicatie zaten. Aan het einde waren er de tranen, maar daarmee ontloop je degradatie niet. Tegelijkertijd speelde Vitesse tegen Go Ahead Eagles. Vitesse kwam simpel op 2-0 na een rare vrije trap, maar blunders achtering gaven de bezoekers hoop. Het eindoordeel was 2-2, en weer geen overwinning in het GelreDome. Vitesse moet toch langzaam naar beneden kijken.

Het einde van de avond was in Leeuwarden. Rond de veertigste minuut was het ook het einde van iemands stadionbezoek. Een streaker rende het veld op, net na de 0-1 van de bezoekers, maar hij werd al snel ingerekend. Nemanja Gudelj schoot een penalty raak, en scoorde later nog eens. Het eindoordeel was 0-2.

Op zondag dus maar drie wedstrijden. Ajax kon de koppositie overnemen, maar dat ging even mis. Het missen van enkele kansen zorgde ervoor dat ADO Den Haag hoop hield. Het werd zo uiteindelijk een 1-1 gelijkspel met een goal van topscorer Michiel Kramer.

Twee uur later begon Twente tegen Groningen. Twente was al 27 wedstrijden ongeslagen in eigen huis, maar vandaag was alles anders. De door sommigen bejubelde Nick Marsman had een mindere dag en moest zo vissen na een vrije trap van Tjaronn Chery. Tien minuten eerder scoorde Michael de Leeuw al. De Tukers kwamen deze klap niet te boven. Aan de andere kant van het land hield PEC Zwolle huis tegen Excelsior. Het werd 0-5, maar de score had nog veel hoger kunnen uitvallen.

PSV leidt dus nog altijd, een punt meer dan Ajax en ze spelen nog een extra wedstrijd tegen Feyenoord. Onderaan is de strijd tussen Heracles en ADO Den Haag om plaats 16 steeds groter, en voor Excelsior, Heerenveen en Vitesse worden de zorgen ook steeds groter.