Gevallen schansspringers komen goed weg

Schansspringers Andreas Wellinger en Anze Lanisek lijken goed weg te komen met hun stevige valpartijen bij de World Cup in Kuusamo op zaterdag. Volgens de eerste medische berichten hebben beide tieners geen ernstige blessures opgelopen.

Wellinger ging in de eerste ronde onderuit en werd vervolgens voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De Duitse coach Werner Schuster sprak op de Duitse tv aanvankelijk over pijn aan het sleutelbeen, maar na onderzoek is gebleken dat de jonge springer er op een aantal flinke blauwe plekken na goed vanaf komt. De 19-jarige Wellinger reist zondag met de rest van het team terug naar Duitsland, waar hij nog wat beter onderzocht zal worden.

Sloveense media melden zondag dat de pas 18-jarige Lanisek ook geen breuken of vergelijkbare verwondingen heeft opgelopen. Net als Wellinger kan ook de Sloveen gewoon met het team naar huis reizen. Opvallend is overigens dat Lanisek zonder de val van Wellinger niet gevallen zou zijn. Wellinger zou met zijn sprong zeker de beste 30 gehaald hebben, wat Lanisek naar de 31e plek zou verwijzen en hem dus buiten de finaleronde zou houden, waarin hij onderuit ging.

De valpartijen van Wellinger en Lanisek zijn hier te zien.