Erdogan opnieuw de weg kwijt

Erdogan geeft er opnieuw blijk van dat je van een spiegelei eerder een zinnige uitspraak kan verwachten dan de Turkse president. In een nieuw droevig hoofdstuk van zijn pro-islamitisch gebazel heeft hij de uitspraak gedaan dat westerlingen er genoegen in scheppen wanneer moslimkinderen sterven.

Het Turkse opperhoofd deed zijn uitspraken tijdens een bijeenkomst van het COMCEC (het comité voor economische samenwerking van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking) in het voormalige Constantinopel, Istanboel.

"Ze zien er als vrienden uit, maar ze willen ons dood. Ze zien graag onze kinderen sterven. De buitenlanders hebben het enkel op olie, geld, diamanten en goedkope arbeidskrachten uit de islamitische wereld gemunt", aldus de anti-westerse retoriek van Erdogan. De man die eerder al Turkse Duitsers meegaf dat ze niet teveel in de Duitse maatschappij moesten integreren.

Volgens de president, die makkelijk vrienden schijnt te maken, kan het Midden-Oosten prima zijn eigen boontjes doppen en heeft men daar zeker geen westerse inmenging of hulp bij nodig. "Als we samenwerken, zullen we een eind maken aan het isolement van Palestina, dat straks een eeuw duurt. Ook het bloedvergieten in Irak en Syrië kan slechts met vereende moslimkrachten beëindigd worden."

Onbedoeld humoristisch was ook dat Erdogan terugkwam op zijn statement dat moslims Amerika ontdekt zouden hebben, voordat een Italiaanse zeeman per ongeluk de nieuwe wereld tegenkwam. Hierbij verwijst hij opnieuw naar een reisverslag van Columbus waarin vermeld zou staan dat bij het passeren van Cuba een moskee te zien zou zijn geweest.

Critici in binnen- en buitenland zijn van mening dat Erdogan met psychische problemen kampt.