Ruiten buitenlander ingegooid in Groningen

De Groninger burgemeester Ruud Vreeman is vrijdagmiddag met bewoners van de wijk Hoogkerk in gesprek gegaan, nadat eerder deze week de ruiten waren ingegooid van het huis van een buitenlandse man. Dat heeft Vreeman vrijdag laten weten.

De alleenstaande man had via een noodprocedure in het oude gedeelte van Hoogkerk een woning gekregen. Woensdagavond werden vijf ruiten ingegooid door onbekenden. De man zou niet welkom zijn in de wijk waar veel autochtone Nederlanders wonen.

Vreeman spreekt van een ernstig incident en keurt het ingooien van de ruiten af. "Dit is onacceptabel", aldus de burgemeester. Hij maakte dat duidelijk in een gesprek met de politie en ongeveer tien buurtbewoners. Vreeman hoopt ook dat na het gesprek meer duidelijk wordt over wie de daders zijn en wat precies de reden is voor de wandaad.

De politie onderzoekt het incident en wil weten wie verantwoordelijk is voor het ingooien van de ruiten. De man, die vluchteling met een verblijfsstatus zou zijn, heeft een andere woning gekregen.