Krijgsman totaal verrast door winst Emmy

Bianca Krijgsman werd totaal verrast door het winnen van de International Emmy Award als beste actrice. Dat vertelt ze vanuit New York.

De actrice verzilverde haar nominatie voor haar optreden in De Nieuwe Wereld. Krijgman had er na het zien van de concurrentie een hard hoofd in. "Ik was in shock. Wat een getalenteerde dames, ik dacht dat wordt helemaal niks."

In de televisiefilm De Nieuwe Wereld speelt Krijgsman de rol van Mirte, een schoonmaakster met een weerbarstig karakter die werkt in het aanmeldcentrum voor asielzoekers op Schiphol. Ze komt in contact met een asielzoeker en dat verandert haar gevoelsleven. "Ik had niet echt een speech voorbereid. Eenmaal op het podium, heb ik de film opgedragen aan de figuranten uit de film, die echte asielzoekers waren. Ik heb de hoop uitgesproken dat ze allemaal een nieuw thuis krijgen."

Krijgsman noemt het winnen van de Emmy een absoluut hoogtepunt uit haar carrière. "Ik ben blij en trots dat de regisseur, die mij helemaal niet kende, het met mij heeft aangedurfd. Dit was mijn eerste dramarol, maar blijkbaar dus wel een schot in de roos."

Netwerken zal Krijgsman op een van de feestjes na de Emmy's niet al te veel doen, vreest ze. "Daar ben ik heel slecht in. Ik had natuurlijk in mijn bedankspeech moeten roepen dat ik een rol in Downtown Abbey wil. Maar iedereen is heel aardig hier, ik word constant gefeliciteerd."

De International Emmy Awards worden jaarlijks toegekend aan de beste internationale tv-producties.