Erdogan: vrouwen zijn om kinderen te baren

De islamitische aap komt weer eens uit de mouw: volgens de Turkse president Erdogan zijn vrouwen niet gelijkwaardig aan mannen. Vrouwen horen in zijn ogen hun plaats te kennen, namelijk dat zij broedmachines zijn.

De leider van de AK-partij is van mening dat vrouwen en mannen niet gelijkwaardig kunnen worden behandeld omdat dit tegen de natuur in zou gaan. "Feminsten snappen dit niet", aldus de ruimdenkende president. "Dat komt omdat zij het concept van moederschap niet accepteren"

Vrouwen kunnen in het wereldbeeld van Erdogan ook niet hetzelfde werk doen als mannen. Dit zou te maken hebben met hun fysieke gestalte, karakter en gewoontes. "Een vrouw een schep geven en haar laten werken? Dat gaat niet. Dat is in strijd met haar delicate postuur."

Gelukkig staat niet elke Turk achter het discriminerende gezever van Erdogan. Een eerdere opmerking dat elke vrouw minstens drie koters zou moeten werpen kwam hem op felle kritiek te staan, dit ging hand in hand met zijn voorstel om het recht op abortus te beperken.

Vorige week haalde de afgestuurde econoom al het nieuws met zijn uitspraak dat niet de Vikingen of Columbus maar een moslim Amerika ontdekt zou hebben. Toen Columbus Cuba passeerde zou hij een moskee op het Caribische eiland hebben gezien, aldus het Turkse staatshoofd.

Het is niet echt nieuws dat Erdogan een wat simpel wereldbeeld heeft. In 1974 schreef en regisseerde hij een toneelstuk waarin de vrijmetselarij, het communisme en het jodendom werden voorgesteld als het kwaad. Zelf speelde hij daarin de hoofdrol