'Medewerker NBC hielp Cosby met vrouwen'

Een voormalig medewerker van de Amerikaanse omroep NBC hielp naar eigen zeggen televisiester Bill Cosby onder meer met het bezoek van jonge vrouwen aan Cosby's kleedkamer. Ex-studiomanager Frank Scotti heeft dit in de zondageditie van de New York Daily News gezegd.

Scotti hield de wacht bij de kleedkamer zodat het bezoek van meisjes en vrouwen aan Cosby niet werd verstoord. Hij heeft in de jaren 1989-1990 namens Cosby ook duizenden dollars aan die vrouwen betaald, soms wel 2000 dollar per maand. 'Ritselaar' Scotti zorgde ook namens Cosby voor woonruimte voor diens vriendinnen.

Een van de bezoeksters was de moeder van Autumn Jackson, die claimt dat Cosby haar vader is. Haar moeder, Shawn Thompson, had lange tijd een verhouding met Cosby en kreeg volgens Scotti meer dan 100.000 dollar door de jaren heen. Cosby schakelde volgens Scotti ook een modellenbureau in.

De 77-jarige Cosby is recent in opspraak geraakt door beschuldigingen van seksueel misbruik van meerdere vrouwen. Dat zou tientallen jaren geleden al zijn gebeurd.

'Medewerker NBC hielp Cosby met vrouwen'
'Medewerker NBC hielp Cosby met vrouwen' (Foto: ANP)