Megaschikking in misbruikzaak VS

Een scholengemeenschap in Los Angeles heeft in een seksueel misbruikzaak geschikt voor een megabedrag. Het bestuur betaalt 139 miljoen dollar (ruim 112 miljoen euro) aan ouders van kinderen die zijn misbruikt door een basisschoolleraar.

Het misbruikschandaal kwam aan het rollen nadat een technicus van een fotowinkel foto's had ontwikkeld waarop te zien was hoe de 63-jarige Mark Berndt kinderen blinddoekte en misbruikte. Ook gaf hij ze koekjes met zijn sperma erop. De leraar van groep 5 bekende 63 kinderen te hebben misbruikt en zit nu 25 jaar celstraf uit.

Nadat de zaak aan het licht kwam, dienden 81 families in totaal 150 aanklachten in tegen de docent. Daar zitten ook aanklachten tussen van mensen die al in de jaren 80 misbruikt zouden zijn door Berndt. De school betaalde eerder al 30 miljoen dollar (ruim 24 miljoen euro) in gerelateerde rechtszaken.

De scholengemeenschap hoopt dat de zaak kan worden afgesloten met de schikking. "We willen echt dat de gemeenschap zich hierdoor genezen voelt", zei een lid van de raad van bestuur.