Roseanne Barr bedankt Cosby voor zijn humor

Roseanne Barr neemt geen blad voor de mond als haar wordt gevraagd wat ze vindt van het toenemende aantal beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Bill Cosby.

"Ik wil geen rechtszaak aan mijn broek of dat hij iemand op me afstuurt om me in elkaar te slaan, maar ik denk dat de feiten voor de hand liggen met 13 tegen 1", zei Barr tijdens de promotie van haar nieuwe misdaadprogramma Momsters: When Moms Go Bad.

Cosby is altijd erg aardig voor de comédienne geweest, vertelde Barr. "Jaren geleden belde hij me toen ik wat problemen had met mijn show. Soms adviseerde hij me goed, andere keren was ik het niet met hem eens. Maar hij stak me destijds wel de helpende hand uit en dat waardeerde ik", zei ze tegen New York Daily News.

Ze steekt Cosby een hart onder de riem met een anekdote die is gebaseerd op de aflevering van haar comedyserie, waarin de vader van haar personage overlijdt. Zij schrijft een brief aan haar vader om in zijn kist te stoppen. "Je hebt een heleboel slechte dingen gedaan en je deed ook goede dingen. Maar bovenal bedankt voor je humor."

De Cosby-kwestie, zegt Roseanne, laat goede en slechte kanten zien. "Het is verschrikkelijk als je ontdekt wat er achter de schermen gebeurt. Maar het is ook goed dat mensen nu capabel zijn om daadwerkelijk de waarheid onder ogen te zien."