Fernando Alonso vertrekt bij Ferrari

Formule 1-coureur Fernando Alonso zal Ferrari aan het eind van het seizoen gaan verlaten, zo heeft Ferrari bekendgemaakt. Hiermee is de weg vrij voor de komst van Sebastian Vettel, terwijl Alonso naar McLaren lijkt te gaan.

De 33-jarige Alonso is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Ferrari en had in Maranello nog een contract tot en met 2016. In die periode is hij tweemaal zeer dichtbij zijn derde wereldtitel geweest, maar kwam net tekort. Dit seizoen loopt de wereldkampioen van 2005 en 2006 met de Italiaanse renstal achter de feiten aan, terwijl hij nog steeds de derde titel nastreeft. Na lang onderhandelen zijn beide partijen eruit gekomen en kan Alonso vertrekken, terwijl de weg voor Vettel vrij is.

Alonso: "Het was een lastige beslissing, ik heb er goed overnagedacht, want Ferrari zit in mijn hart. Ik ben altijd in de positie geweest dat ik zelf over mijn toekomst kon besluiten en dat heb ik waarschijnlijk nu ook. Ik moet het team daarvoor bedanken, omdat ze mijn positie begrepen. Ik verlaat Ferrari na vijf jaren waarin ik mijn hoogst mogelijke niveau heb bereikt, uitdagingen overwinnend die mij tot nieuwe hoogten brachten. Ik ben in die periode een echte teamspeler geweest, waarin ik het belang van de renstal boven dat van mij gezet heb."

De Spanjaard bedankt Ferrari uitgebreid voor de mooie jaren die hij heeft gehad. Het steigerende paard zal altijd in zijn hart zitten.

Fernando Alonso vertrekt bij Ferrari (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Fernando Alonso vertrekt bij Ferrari (Pro Shots/Zuma Sports Wire)