Angelina Jolie stopt met acteren

Angelina Jolie zit als regisseur beter in haar vel dan als actrice. Het regisseren bevalt zelfs zo goed dat ze van plan is om helemaal met acteren te stoppen.

Jolie won tijdens haar imposante acteercarrière talloze filmprijzen, waaronder een Oscar voor haar bijrol in de film Girl, Interrupted. Ondanks de vele loftuitingen die haar over de jaren ten deel vielen, is de 39-jarige vrouw van Brad Pitt eigenlijk een stuk gelukkiger als regisseur.

"Ik heb me nooit op mijn gemak gevoeld als actrice en ik heb er nooit van gehouden om voor de camera te staan", zegt Jolie in een interview met Du Jour. "Ik had nooit gedacht dat ik kon regisseren, maar nu hoop ik toch dat ik carrière kan maken als regisseur, want ik ben veel gelukkiger."

Het is volgens Jolie 'absoluut' haar bedoeling om uiteindelijk geen acteerklussen meer aan te nemen. Maar zo ver is het nog niet. Momenteel is ze bezig met de opnames voor By The Sea. In deze film, die door Jolie wordt geregisseerd, speelt ze samen met haar echtgenoot.