Jules Bianchi uit kunstmatig coma gehaald

Formule 1-coureur Jules Bianchi is uit het kunstmatige coma waarin hij na zijn zware crash in de Grand Prix van Japan verkeerde. De toestand van de Fransman blijft kritiek en hij is nog buiten bewustzijn, zo hebben zijn ouders laten weten. Daarnaast is hij naar een Frans ziekenhuis overgebracht.

Philippe en Christine Bianchi lieten in een verklaring weten: "Jules is niet langer in de kunstmatige coma waarin hij kort na het ongeval gebracht werd, maar hij is nog steeds buiten bewustzijn. Hij ademt zelfstandig en zijn vitale organen functioneren stabiel, maar zijn conditie kan nog als kritiek worden beschouwd. Zijn behandeling gaat nu een nieuwe fase in, gericht op het verbeteren van de hersenfunctie."

"Hoewel de situatie ernstig blijft en mogelijk zal blijven, is besloten dat de toestand van Jules stabiel genoeg was om hem naar zijn geboorteland Frankrijk over te brengen. Wij zijn blij te kunnen bevestigen dat Jules afgelopen nacht van het Mie Prefectural General Medical Center in Yokkaichi, Japan, naar het Le Centre Hospitalier Universitaire de Nice overgebracht is. Wij zijn dankbaar dat de volgende fase in de behandeling van Jules dichtbij huis plaats kan vinden, waar hij door meer vrienden en familie ondersteund kan worden. Wij zijn het Mie Prefectural General Medical Center erg dankbaar voor de uitstekende geboden zorg na het ongeval."

Bianchi crashte in de slotfase van de Grand Prix van Japan zwaar. Onder natte omstandigheden schoof zijn Marussia op hoge snelheid van de baan en schoof onder de achterzijde van een tractor door die de bolide van Adrian Sutil weghaalde. Het hoofd van Bianchi werd hierbij hard geraakt, waardoor de Fransman zware verwondingen opliep.