Toch geen Marussia in Abu Dhabi

Het lijkt erop dat het failliete Formule 1-team toch mee wil doen aan de slotrace van het seizoen. Volgens F1-journalist Adam Cooper is de renstal toch onderweg naar Abu Dhabi om zo het team aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

Marussia kwam net als Caterham in grote financiële problemen en kwam onder curatele te staan. Waar Caterham dat bleef en via crowdfunding de race in Abu Dhabi haalde moest Marussia de fabriek sluiten en alle werknemers ontslaan. De eigenaren van Marussia hopen nog op een doorstart, maar dan moeten ze wel bij de slotrace van het seizoen aan de start verschijnen. Voor komend seizoen staat namelijk veel geld op het spel.

De twee punten van Jules Bianchi in Monaco zorgden ervoor dat Marussia op een negende plaats in het constructeurskampioenschap is komen te staan. Hierdoor heeft het team recht op een aanzienlijk bedrag uit de winst van de Formule 1, maar dan zal het wel aan de start moeten verschijnen in Abu Dhabi. De races in de Verenigde Staten en Brazilië mochten gemist worden na dispensatie van F1-baas Bernie Ecclestone.

De vraag is of Marussia op Yas Marina daadwerkelijk aan racen toekomt. De rekening die bij motorenleverancier Ferrari openstaat is aanzienlijk, waardoor onduidelijk is of het team de beschikking krijgt over de aandrijving van de bolides. Ook is niet bekend wie er zal gaan rijden mocht het zover komen.

Update 19.43 uur
Het Formule 1-team Marussia zal toch niet deel gaan nemen aan de Grand Prix van Abu Dhabi komend weekend. De financiële problemen blijken toch te groot te zijn om afreizen naar het Yas Marina Circuit mogelijk te maken.