Liberty Global rookt laatste Ziggo-beleggers uit

Liberty Global heeft genoeg aandelen Ziggo in handen om de laatste aandeelhouders te dwingen het overnameaanbod op de telecomprovider aan te nemen. Dat heeft de eigenaar van UPC woensdagavond bekendgemaakt. Het concern wil nu in overleg met beursbedrijf Euronext de notering van Ziggo zo snel mogelijk schrappen.

Het van oorsprong Amerikaanse Liberty Global meldt 95,6 procent van de aandelen Ziggo in handen te hebben. Dat is net boven de grens van 95 procent voor een zogenoemde squeeze-out. Bij een dergelijke procedure worden ook de laatste aandeelhouders die het nog niets eens waren met het bod, of die gewoon nog niet gereageerd hadden, gedwongen het bod van elf euro per aandeel Ziggo aan te nemen.

Aandeelhouders die toch nog vrijwillig hun stukken willen aanmelden voor de overname, hebben daar nog tot woensdagmiddag 17.40 uur voor.

Liberty Global maakte begin dit jaar bekend Ziggo te willen overnemen. Het bod van Ziggo komt erop neer dat het concern ongeveer vijf miljard euro neerlegt voor Ziggo. Na de fusie worden Ziggo en UPC samengevoegd. De naam UPC verdwijnt.