Nadal hoopt dat 2015 beter wordt dan 2014

Rafael Nadal maakt in januari zijn comeback op de tennisbaan na een jaar vol blessureleed. In Doha verdedigt hij dan zijn titel op de Qatar Open, maakte hij woensdag bekend. Begin deze maand onderging de 28-jarige Spanjaard een blindedarmoperatie, waarna hij in december de training hoopt te hervatten. "Dat kan nu nog niet, maar ik ben blij dat de operatie goed gegaan is en ik geen last meer heb."

Het jaar van Nadal begon in januari met een rugblessure in de verloren finale van de Australian Open tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka. In juni won hij nog wel Roland Garros, maar op Wimbledon werd hij al in de vierde ronde verrassend uitgeschakeld door de Australische tiener Nick Kyrgios. Een polsblessure kostte hem vervolgens de US Open, waarna er wegens pijn in de blindedarm een streep ging door de ATP World Tour Finals afgelopen week.

"Het was geen makkelijk jaar, vooral de tweede helft was zwaar. Ik had last van blessures die ik nooit eerder heb gehad. Ik heb mijn lichaam de afgelopen jaren flink afgebeuld, dus dan kan zoiets gebeuren", beseft de Spaanse gravelbijter echter. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ik fit terug kan komen."