Wall Street hoger gesloten

Wall Street is dinsdag hoger gesloten, hoewel aan het einde van de handelsdag een deel van de winsten al werd verzilverd. De Dow Jones-index eindigde 0,2 procent hoger op 17.687,82 punten. De breder samengestelde S&P500 index won een half procent op 2.051,80 punten en techbeurs Nasdaq had de beste dag met een winst van 0,7 procent op 4,702,44 punten.

Het cijferseizoen loopt inmiddels op zijn laatste benen en de blik van beleggers verschuift daardoor richting de macro-economische ontwikkelingen. Het vertrouwen onder huizenbouwers is in november, na een kortstondige daling in oktober, weer gestegen, zo bleek dinsdag. Daarnaast bleken de producentenprijzen in oktober met 0,2 procent gestegen, na een daling van 0,1 procent in september.

In de Dow30 werden de meeste fondsen hoger verhandeld. Een opvallende daler was The Home Depot, hoewel de doe-het-zelfketen meer omzet en winst genereerde in het derde kwartaal en de outlook voor dit jaar herhaalde. Het fonds werd 2,1 procent minder waard.

Ondanks de lancering van een nieuwe e-maildienst handelde IBM eveneens niet in het groen. Big Blue leverde 1,4 procent aan beurswaarde in. De euro/dollar handelde fractioneel hoger op 1,2536, terwijl de olieprijs weer stevig onderuitging. De koersen van Exxon Mobil en Chevron bleven evenwel goed liggen en leverden slechts een kwart procent in.