Russische directeur snelwandelen geschorst

Van sporters die worden geschorst vanwege het in bezit hebben van doping kijkt tegenwoordig niemand nog op. In Rusland is nu echter Vikor  Kolesnikov, de directeur van het nationaal trainingscentrum voor snelwandelen, voor vier jaar geschorst vanwege het in bezit hebben van doping en dopinginstrumenten.

Het onderzoek van de Russische dopingautoriteiten tegen Kolesnikov begon toen in juni van dit jaar toen olympisch kampioene snelwandelen Jelena Lasjmanova werd betrapt op doping. Sinds Kolesnikov de leiding heeft over het trainingscentrum in Saransk zijn al zeventien Russische snelwandelaars op doping betrapt.

Viktor Tsjegin, de hoofdtrainer van de Russische snelwandelaars, is opvallend genoeg niet geschorst. Of dit nog wel gaat gebeuren is onduidelijk. Het ministerie van sport zegt dat het onderzoek is afgerond terwijl Valentin Balachnitsjev, voorzitter van de Russische atletiekfederatie, zegt dat verder onderzoek naar mogelijke andere betrokkenen bij het dopingschandaal onverminderd doorgaat.