Familie Bob Marley stapt in legale wiethandel

De nabestaanden van Bob Marley gaan wereldwijd cannabis op de markt brengen onder de naam Marley Natural. Cedella, Rita en Rohan Marley, de dochter, vrouw en zoon van de reggaelegende, krijgen daarbij hulp van een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Eind volgend jaar wil Marley Natural de Jamaicaanse wiet op de markt brengen. Die komt van planten die ook Marley zelf in hogere sferen brachten.

Marley Natural wil niet alleen cannabis op de markt brengen. Ook crèmes en lotions gemaakt van hennep en accessoires behoren tot het assortiment. Ook die producten hebben een link met Bob. Marley stak zijn liefde voor wiet, dat hij 'het kruid' noemde, nooit onder stoelen of banken. "Als je het kruid rookt, onthult het jezelf", is een bekende uitspraak van de zanger, die in 1981 op 36-jarige leeftijd stierf.

"Mijn vader zou zo trots zijn als hij zag dat mensen nu de helende krachten van het kruid begrijpen", reageert Cedella Marley. "Hij zag het als iets spiritueels dat ons welzijn zou ontwaken, onze reflectie zou verdiepen, ons met de natuur zou verbinden en onze creativiteit zou bevrijden."

Volgens Marleys echtgenote Rita keek de reggaezanger uit naar het moment dat wiet gelegaliseerd zou worden. "Mijn man geloofde dat het kruid een natuurlijk en positief onderdeel van het leven was. En hij vond het belangrijk voor de wereld."