België deelt punten met Wales

België is er zondag in Brussel in groep B van de EK-kwalificatie niet in geslaagd Wales te verslaan. De Rode Duivels kwamen niet verder dan 0-0 tegen de verrassende koploper, die nu acht punten heeft uit vier duels. België staat vierde met vijf punten uit drie wedstrijden. De zuiderburen zagen Cyprus, dat met 5-0 won van Andorra, in de stand passeren.

Omdat doelpunten uitbleven bracht de Belgische bondscoach Marc Wilmots in de slotfase twee verse spitsen in: Christian Benteke en oud-PSV'er Dries Mertens. Die laatste kwam bij een luchtduel hard in botsing met George Williams en moest ruim tien minuten nadat hij was ingevallen alweer naar de kant. Benteke zag in blessuretijd een kopbal gestopt worden door doelman Wayne Hennessey.