SBS zet Zoete wraak voorlopig in wachtkamer

SBS6 is gestopt met uitzendingen van het verborgencameraprogramma Zoete wraak. In deze Talpa-formule nemen slachtoffers van grappen wraak op de grappenmakers.

SBS6 begon op 17 oktober met de uitzendingen, maar vrijdagavond ontbrak het programma. ''SBS6 evalueert op elk moment de behoeften van de kijker. Zoete wraak blijkt, op het tijdsslot op vrijdag 20.30 uur, niet voldoende kijkers te bereiken. Hierdoor is besloten op deze plaats recente herhalingen van 't Is hier fantasties te programmeren'', zo licht een woordvoerder van SBS6 het besluit van de zender toe. Volgens de zegsman is het de verwachting dat het programma in het voorjaar op een andere dag terugkeert bij SBS6.

Tot nu toe zijn vier afleveringen te zien geweest van het programma waarin grappenmakers worden teruggepakt. Een team van professionele televisiemakers en overtuigende acteurs bedenkt samen met de aangever een grap op maat. En de verborgen camera registreert alles. In de eerste aflevering nam Gerard Joling zijn tv-maatje Gordon te grazen. De voorlopig laatste uitzending op vrijdag 7 november trok 310.000 kijkers.