Gibraltar beter tegen Duitsland dan Brazilië

Duitsland heeft in de kwalificatie voor het EK voetbal 2016 de tweede overwinning geboekt. In Nürnberg werd in de vierde wedstrijd afgerekend met Gibraltar, hoewel dat niet zo makkelijk ging als werd verwacht.

De bookmakers rekenden erop dat Duitsland bij de dubbele cijfers in de buurt zou komen, maar halverwege viel dat nog mee. Dankzij Thomas Müller (twee keer) en Mario Götze ging Duitsland met 3-0 de rust in. Liam Walker kwam namens Gibraltar tot een poging en kon doelman Manuel Neuer bijna verrassen.

In de tweede helft lukte bijna niks meer bij Duitsland. De enige treffer in het tweede bedrijf was nota bene een eigen goal en wel van Yogen Santos.  Dat bracht de eindstand op 4-0, waarmee het vooral opvallend was dat Gibraltar het beter deed dan Brazilië eerder dit jaar. Op het WK in eigen land verloor de Seleção met liefst 7-1 van de Duitsers in de halve finale. In de statistieken was de overmacht van Duitsland overigens duidelijk te zien: 37 doelpogingen, tegenover slechts drie van Gibraltar.