Vastenburg ziet af van EK cross

Jip Vastenburg heeft zich afgemeld voor het Europese kampioenschap veldlopen in december in Bulgarije. De jonge atlete sukkelt met een voetblessure. "Moeilijke, maar verstandige keuzes maken: geen EK cross maar lekker richten op 2015", liet ze weten op Twitter.

Afgelopen zomer verraste Vastenburg op het EK op de baan in Zürich nog met een vierde plaats op de 10.000 meter. Dat kan mogelijk een bronzen medaille opleveren, nadat eerder deze week bekend werd dat er bij de Française Laila Traby EPO in huis is gevonden. Traby werd op het EK derde, voor Vastenburg.

De 20-jarige Nederlandse was voorgeselecteerd voor de EK cross in Samokov op basis van haar positie in de top acht op de Europese ranglijst, meldde bondscoach Grete Koens van de Atletiekunie vrijdag. "Jip zou aan de titelstrijd voor de beloften meedoen. Jammer dat haar voetblessure toch te veel opspeelt", aldus Koens, die nog vijf andere atleten in haar voorselectie heeft. Sifan Hassan, Khalid Choukoud, Maureen Koster en twee junioren zijn in principe zeker van deelname in Bulgarije op 14 december.