Gwyneth Paltrow is ijdelheid voorbij

Ze wordt dag en nacht in de gaten gehouden door de paparazzi en één verkeerde haar wordt op de rode loper meteen het gesprek van de avond. Maar dat betekent niet dat Gwyneth Paltrow non-stop met haar uiterlijk bezig is, vertelt ze aan het tijdschrift Stylist.

De 42-jarige schoonheid laat weten dat ze niet het soort vrouw is die in de spiegel haar gezicht bestudeert en snel klaar is als ze de deur uit moet. "Ik sterf nog liever dan dat ik mezelf in de spiegel bekijk. Ik poets mijn tanden, kleed me aan en ben weg." Make-up gebruikt ze bijna niet.

Het heeft lang heeft geduurd voordat Paltrow zichzelf helemaal kon accepteren. Maar dat punt heeft ze nu bereikt. "Ik ben op dit moment blij met hoe ik eruitzie. Ik vind mijn rimpels prima. Ik ben blij met mezelf."

Al betekent dat niet dat ze iedere dag zeker is van haar uiterlijk. Zoals iedere andere vrouw voelt ze zich ook wel eens minder mooi. "Ik probeer het geweldige leven dat ik leef te accepteren. En dat staat nou eenmaal op mijn gezicht geschreven."