OM wil adres Badr Hari weten

Badr Hari heeft zijn nieuwe adres in Marokko niet aan het Openbaar Ministerie doorgegeven, terwijl dat volgens de voorwaarden waaronder hij is vrijgelaten wel had gemoeten. Dat zei de advocaat-generaal woensdag tijdens de regiezitting voorafgaand aan het hoger beroep.

De 30-jarige Hari werd vorig jaar februari veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Het OM had vier jaar geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Voor de inhoudelijke behandeling van de zaak worden vier dagen uitgetrokken in de laatste week van juni.

Vóór die tijd worden getuigen gehoord bij de rechter-commissaris. Onder hen is vrijwel zeker Koen Everink, de zakenman die volgens het OM door Hari en medeverdachte Ferhat Y. in juli 2012 op dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena werd geschopt en geslagen en daarbij ernstig letsel opliep.

Hari zat in totaal ruim een halfjaar in voorarrest voor een reeks incidenten in het Amsterdamse uitgaansleven en werd in november 2012 vrijgelaten. Daarbij kreeg hij wel een horecaverbod opgelegd. Niet lang daarna moest hij weer de cel in omdat hij zich toch had vertoond in een horecatent. Na zijn vrijlating verruilde hij Amsterdam voor Marrakech.

Hari's advocaat Bénédicte Ficq vroeg of hij voortaan weer na 22.00 uur in restaurants mag eten met bijvoorbeeld sponsors als hij in Amsterdam is. "Hij zit hier vaak met zakenrelaties, het is buitengewoon vervelend als hij bij wijze van spreken bij de opdiening van het hoofdgerecht weg moet", zei de raadsvrouw in het gerechtshof in Amsterdam.

Het OM zei geen bezwaar te hebben tegen etentjes op de late avond, maar bleef erbij dat Hari niet in cafés en clubs mag komen. Volgens de advocaat-generaal is Hari verplicht te komen naar het hoger beroep, maar Ficq zei dat daar juridisch geen consensus over is. Zij vroeg het hof hier een oordeel over te vellen. Dat volgt over een week.