Hysterisch belwijf valt man aan in bioscoop

Een vrouw heeft in een bioscoop in Hollywood een man aangevallen met pepperspray. Hij had het namelijk 'het gore lef' om aan haar te vragen of ze haar mobiele telefoon uit wilde zetten tijdens een voorstelling op het AFI Film Festival, aldus The Independent.

Volgens een ooggetuige had de man tijdens de voorstelling van Mike Leighs drama Mr Turner meerdere keren aan een asociaal telefonerend wijf gevraagd om haar mobiel uit te schakelen nadat de film was begonnen. De vrouw bleek Oost-Indisch doof voor de verzoeken van de man, waarop deze haar op de schouder tikte om nogmaals op rustige toon te vragen of ze haar mobiel uit wilde zetten. Hierop sprong de vrouw kwaad op, begon hysterisch tegen de man te schreeuwen en riep dat de politie erbij moest worden gehaald. Het kreng trok daarop een busje met pepperspray uit haar tas en spoot de man daarmee in zijn gezicht.

De man in kwestie verliet de filmzaal meteen, een kwartier later gevolgd door de pepperspray-spuitende vrouw, die door de beveiliging van de bioscoop uit de filmzaal werd verwijderd. Volgens een woordvoerder van het AFI Film Festival was er sprake van een incident: "Er was een incident, het is afgehandeld en iedereen is ok".