Andy Murray blijft in de race

Andy Murray heeft dinsdagavond bij de ATP World Tour Finals in Londen zijn eerste zege behaald. De Schotse tennisser, als vijfde geplaatst, was in twee sets te sterk voor de Canadees Milos Raonic: 6-3 en 7-5. Door zijn overwinning is Murray, die begon met een nederlaag tegen de Japanner Kei Nishikori, nog in de race voor een plaats in de halve finales.

Raonic had in vier onderlinge duels al drie keer gewonnen van Murray. De als zevende geplaatste Canadees kwam in de O2 Arena in het vijfde duel met Murray echter tekort. In de tweede set bood Raonic nog wel goed partij, maar nadat hij op 5-5 zijn service had ingeleverd, rook de Britse thuisspeler zijn kans. Murray benutte zijn tweede matchpoint waarmee hij zijn tegenstander na anderhalf uur uitschakelde.

In dezelfde groep won Roger Federer ook zijn tweede wedstrijd. De Zwitser, als tweede geplaatst, versloeg Nishikori overtuigend in twee sets: 6-3 en 6-2. De partij duurde nog geen uur en 10 minuten. Federer is nog niet helemaal zeker van een plaats in de halve finales. Donderdag speelt hij tegen Murray in de laatste groepswedstrijd.