Sinterklaasjournaal trekt 880.000 racisten

De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal is fors beter bekeken dan de eerste aflevering van vorig jaar. Er keken dinsdagavond 880.000 mensen naar het journaal, meldt Stichting Kijkonderzoek (SKO) woensdagochtend. Dat is bijna de helft meer dan vorig jaar. Toen werd het Sinterklaasjournaal door iets meer dan zeshonderdduizend mensen bekeken.

Alle ogen waren dit jaar op het Sinterklaasjournaal gericht, omdat iedereen wilde weten welke kleur de Zwarte Pieten zouden hebben. Vooralsnog zijn de Pieten in het Sinterklaasjournaal zwart. "Zoals het al honderden jaren het geval is", zei Sinterklaas in het journaal. Wel hebben de domme Pieten gaten in de boot geboord om een schilderij van Dieuwertje Blok op te hangen, waardoor de boot nu lek is.

Of hiermee het roet van de gezichten van de Pieten afspoelt zal nog moeten blijken.

De 880.000 kijkers zijn volgens de anti-Pieters natuurlijk smerige racisten, zoals elke Nederlander die Sinterklaas viert met Zwarte Pieten dat is. Een wannabe-schrijver die zijn eigen Pietloze Sinterklaasboek wilde promoten noemde het sinterklaasjournaal in de verzinselkrant Trouw zelfs 'gruwelijk' en 'zum kotzen'.