Stemactrice uit Big Bang Theory overleden

Actrice Carol Ann Susi, bij het grote publiek vooral bekend als de stem van Howards moeder in hitserie The Big Bang Theory, is overleden. Dat meldt het vakblad Variety woensdag. Susi was 62 jaar en overleed aan de gevolgen van kanker.

De actrice studeerde in New York aan de toneelacademie en verhuisde daarna naar Los Angeles. Hier oogstte ze furore als theateractrice, maar ze speelde ook bijrollen in vele tientallen televisieseries, waaronder Six Feet Under, CSI: New York, Married With Children en Ugly Betty.

Haar grootste bekendheid kreeg ze echter met een stemmenrol, namelijk die van de dominante, lompe moeder van Howard Wolowitz, één van de hoofdpersonages van komedieserie The Big Bang Theory. Het is niet duidelijk of haar plotselinge overlijden gevolgen heeft voor haar personage in de serie.

"Ongezien door de kijkers is Mrs. Wolowitz een mysterie geworden gedurende de acht seizoenen van de show", melden de producenten in een statement. "Wat geen mysterie was, was haar immense talent en komische timing. Daarbij was ze altijd een bron van veel plezier voor ons allemaal."