Raad van State oordeelt over intocht Sint

De Raad van State doet vandaag uitspraak in de nogal onzinnige zaak omtrent een uitspraak over de evenementenvergunning die de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan in 2013 verleende voor de jaarlijkse sinterklaasintocht.

De rechtbank in Amsterdam vond eerder dit jaar dat die vergunning opnieuw moest worden bekeken, omdat de burgemeester aandacht had moeten besteden aan de zeureisen van de Zwarte Piethaters die het gezellige kinderfeest misbruiken voor hun eigen politieke agenda. De burgemeester diende tegen die uitspraak beroep in bij de Raad van State.

Tijdens de zitting bij de Raad van State stelde de gemeente en het Pietengilde, dat zich had aangesloten bij het bezwaar, dat de burgemeester een soort zedenmeester wordt als hij ook inhoudelijk over het sinterklaasfeest in zijn stad moet oordelen. De groep aan de andere kant van de discussie, de racisten die vinden dat Zwarte Piet niet zwart mag zijn, vindt dat ook het 'mensenrechtenaspect' moet worden meegewogen in het oordeel om wel of geen vergunning af te geven.

De uitspraak is op 12 november vanaf 10.30 uur te vinden op de website van de Raad van State.

Raad van State oordeelt over intocht Sint
Raad van State oordeelt over intocht Sint (Foto: ANP)