Eigenaar homocafé Haarlem mishandeld

De eigenaar van een homocafé in Haarlem is dinsdagochtend het slachtoffer geworden van homogeweld. Dat meldt RTV Noord-Holland dinsdag. Een politiewoordvoerder heeft bevestigd dat een 51-jarige man uit Haarlem is aangehouden. Hij zit nog vast voor onderzoek.

De café-eigenaar was om 05.00 uur 's ochtends op weg naar huis, nadat hij zijn café Wilsons aan de Gedempte Raamgracht had gesloten. Hij dacht een krantenbezorger te herkennen en liep op hem af. Toen het slachtoffer de krantenbezorger aansprak, bleek deze niet de man te zijn die hij dacht. De man draaide zich om en riep "Vuile kankerhomo, rot op!", waarna de café-eigenaar een vuistslag op zijn neus kreeg. Hierdoor viel hij, waarna hij opnieuw een klap kreeg.

De café-eigenaar is vervolgens naar huis gerend, ondertussen achtervolgd door de krantenbezorger. Bij thuiskomst heeft het slachtoffer de politie gebeld. Volgens de politiewoordvoerder is de verdachte in de buurt van de mishandeling gevonden op basis van het door het slachtoffer gegeven signalement.